ماشين‌هاي اداري فرزين ارائه دهنده خدمات شارژ كارتريج در محل شما ، سرويس و تعميرات پرينترهاي روميزي ، فروش قطعات و مواد مصرفي در سراسر كرج

ماشين‌هاي اداري فرزين

سطل آشغال كارتريج (مخزن ضايعات)

اضطلاح ” سطل آشغال كارتريج ” يا به عبارتي ” مخزن ضايعات تونر ” يا در پرينترهاي جوهرافشان ” اسفنج جذب جوهر ” يا به اصطلاح فني Ink Absorber از مسائل پر جستجو در گوگل مي‌باشد و من را به فكر انداخت تا براي روشن شدن ذهن مخاطبان و كاربران پرينترهاي روميزي مطلبي براي آن منتشر كنم. 

تعداد زيادي از كاربران دنبال جواب اين سؤال هستند كه ” سطل آشغال كارتريج ” كجاي پرينتر قرار دارد و يا نحوه تخليه سطل آشغال يا زباله تونر (تونر ضايعات) به چه شكلي مي‌باشد. 

براي بهتر روشن شدن مطلب پرينترهاي جوهرافشان و ليزري را جداگانه بررسي مي‌كنيم. 

سطل آشغال يا مخزن ضايعات تونر در پرينترهاي ليزري

طراحي كارتريج پرينترهاي ليزري به شكلي است كه شامل دو بخش : مخزن اصلي و مخزن ضايعات يا به قول عاميانه همان سطل آشغال كارتريج مي‌شوند. 

همانطور كه معلوم است مخزن اصلي وظيفه تغذيه تونر به روي درام و نقش بستن تصاوير و اسناد را دارد و مخزن ضايعات شامل تونر مازاد مي‌باشد كه توسط تيغه ” وايپر بليد ” جمع شده و به مخزن ضايعات يا همان سطل آشغال كارتريج مي‌رود. 

بعد از تعدادي چاپ گاهاً قبل از به اتمام رسيدن تونر اصلي كاربر با مشكل زمينه ، سياهي و كثيفي روي چاپ مواجه مي‌شود و تصور مي‌كند پرينتر يا كارتريج پرينتر خراب شده است. 

راه حل : كارتريج بايد باز شده و مخزن ضايعات ( سطل آشغال كارتريج ) تخليه شود. 

تخليه تونر ضايعات

پر شدن مخزن ضايعات ( سطل آشغال كارتريج ) به دليل شارژ غير اصولي

فرآيند شارژ كارتريج اصولي يعني تخليه تونر ضايعات ( سطل آشغال كارتريج ) تميز كردن و سرويس كامل كارتريج و سپس پر كردن مخزن اصلي و بستن كارتريج به همان شكل اوليه. 

ديده‌ايم كه بعضي از افراد به دليل تنبلي يا براي سرعت بيشتر شارژ كارتريج را به شكل اصولي انجام نمي‌دهند و مخزن ضايعات را تخليه نمي‌كنند و حتي تونر روي تونر مخزن اصلي مي‌ريزند كه بعداً براي كاربر پرينتر مشكل ايجاد مي‌شود. يعني شما كارتريج را براي شارژ مي‌بريد و توقع داريد بر حسب نوع كارتريج (مخزن كوچك ، متوسط ، بزرگ ، خيلي بزرگ) 1000 الي 10.000 برگ به راحتي چاپ كنيد اما بعد از تعداد كمي چاپ با مشكل روبرو مي‌شويد. 

در صورتي كه اگر شارژ كارتريج اصولي انجام شده و هنگام شارژ تونر ضايعات (سطل آشغال كارتريج ) تخليه شود به ندرت پيش مي‌آيد كه قبل از به اتمام رسيدن تونر كارتريج شما با مشكل كثيفي در پرينت روبرو شويد. 

پر شدن مخزن ضايعات ( سطل آشغال كارتريج ) به دليل چاپ ابعاد كوچك

من لازم دانستم به موارد استثنايي هم اشاره كنم يعني ” چاپ ابعاد كوچك ” مثلاً چاپ ليبل “ديجيكالا ”  كه در اينگونه مواقع ميزان تونر ضايعات بيشتر از حد معمول مي‌شود و سطل آشغال كارتريج يا به عبارتي مخزن ضايعات زودتر از حد معمول پر مي‌شود و باعث تعجب كاربر مي‌شود. 

پرينترهاي ليزري روميزي براي چاپ روي كاغذ تحرير طراحي شده‌اند و كمترين استهلاك را در اين مورد چاپ دارند و در صورتي كه چاپ ليبل و خصوصاً ليبل ابعاد كوچك انجام مي‌دهيد منتظر بالا رفتن ضايعات تونر و حتي استهلاك بيشتر در فيوزينگ پرينتر خود باشيد منظورم اين نيست كه چاپ نكنيد ! بدانيد كه هزينه چاپ ليبل بالاتر از يك برگ كاغذ 80 گرم (كاغذ تحرير) مي‌باشد.

فرآيند تخليه تونر ضايعات ( خالي كردن سطل آشغال كارتريج )

عبارت سطل آشغال كارتريج را به دليل عاميانه بودن انتخاب كردم چون عبارتي نيست كه در صنف ماشين‌هاي اداري زياد استفاده شود اما چون عمده افراد در اينترنت كاربران عادي پرينتر هستند و اطلاعات زيادي از مكانيسم پرينتر ندارند سعي من در درجه اول حل مشكلات و پاسخگويي به آنهاست و در درجه بعد همكاران عزيز. 

فرآيند تخليه تونر ضايعات ( سطل آشغال كارتريج ) به طور خلاصه به اين شكل است : 

1- كارتريج پرينتر ليزري را باز كرده (قابهاي كناري و فنرها را خارج كنيد ) 

2- درام و فوم رول را خارج كنيد 

3- اگر دستگاه باد و وكيوم داريد نيازي نيست بليد را باز كنيد / اگر نداريد بليد را باز كرده و مانند تصوير خالي كنيد 

4- كارتريج را باد گرفته يا با قلم مو يا فرچه يا مسواك مستعمل آن را به خوبي تميز كنيد 

5- كارتريج را با دقت بسته و سر جاي خود قرار دهيد. 

اگر با سيستم پرينتر و كارتريج آشنايي نداريد مراحل بالا را فراموش كرده و كارتريج را براي سرويس و شارژ به مراكز تخصصي شارژ و تعميرات پرينتر ببريد و خيال خودتان را راحت كنيد. 

سطل آشغال در پرينترهاي جوهرافشان

در پرينترهاي جوهرافشان زير كريج (Carriage) يك پد اسفنجي قرار دارد كه در صورت شره كردن جوهر آنرا جذب مي‌كند و به آن Ink Absorber مي‌گويند. بسياري از كاربران پرينترهاي كانن با اين پديده روبرو شده‌اند كه پرينتر در يك كنتور خاص قفل كرده و ديگر چاپ نمي‌كند. در واقع سطل آشغال در پرينترهاي جوهرافشان همان Ink Absorber مي‌باشد و در صورت بروز Error Ink Absorber پرينتر بايد باز شده و اسفنج تعويض و يا شسته شود و پس از آن به شكل نرم‌افزاري ريست شود تا كنتور صفر شده و مجددا به كار ادامه دهد. 

در پرينترهاي اپسون كه به شكل دستي سيستم CIS نصب مي‌شد (تانك جوهر) زير همين بخش شلنگي طراحي ميشد كه جوهر مازاد را به يك بطري در پشت پرينتر مي‌برد تا از كثيف شدن پرينتر و اختلالات الكترونيكي جلوگيري كند. در پرينترهاي اپسون جديد كه عمدتاً تانك فابريك دارند همچين سيستمي وجود ندارد. 

خلاصه مطلب و ختم كلام

پر شدن مخزن ضايعات ( سطل آشغال كارتريج ) فرآيندي كاملاً طبيعي مي‌باشد و دليل آن تونر بي كيفيت يا مشكل در پرينتر نيست و در صورتي كه از علائم چاپي متوجه پر شدن مخزن ضايعات شديد با خيال راحت كارتريج را براي سرويس و شارژ به مراكز تخصصي شارژ و تعميرات پرينتر ببريد و مطمئن باشيد مشكل حل خواهد شد. 

در بدترين حالت ممكن بعد از شارژ اگر مشكل برطرف نشود و پرينت شما كماكان كثيفي داشته باشد با تعويض قطعه ” بليد ” مشكل حل خواهد شد. اين مسئله به ندرت پيش مي‌آيد و معمولاً با تخليه تونر ضايعات كارتريج به خوبي كار خواهد كرد. 

عموماً بعد از مراجعه براي رفع مشكل متخصص شارژ كارتريج براي محكم كاري علاوه بر تونر ضايعات ممكن است تونر اصلي را هم تخليه كرده و كارتريج را كاملاً شارژ و سرويس كند كه اين اصلاً به ضرر شما نخواهد بود. 

دیدگاهتان را بنویسید