مگنت ( مگنت رولر ) يك استوانه يا به عبارتي غلطك فلزي در كارتريج پرينترهاي ليزري ميباشد كه حالت آهنربايي دارد و توسط اتصالات الكترونيكي تقويت شده و تونر را از مخزن اصلي كارتريج بيرون ميكشيد و به سمت درام هدايت ميكنند تا فرآيند پرينت ( چاپ ) به درستي صورت بگيرد و سپس توسط داكتر بليد (Doctor Blade) تميز شده و مازاد تونر مجددا به مخزن اصلي بر ميگردد.

انواع مگنت در كارتريج پرينترهاي ليزري
مگنت به دو شكل فلزي يا مگنت دولوپر ( غلطك فلزي با رويه پلاستيك فشرده) در كارتريج پرينترهاي مختلف طراحي و استفاده شده است. مگنتها بر حسب حجم تونر كارتريج و طراحي پرينتر از بابت سرعت و تيراژ كاري از نظر قطر با هم متفاوت ميباشند و همانطور كه در مبحث درام و انواع درام گفتيم مگنت هم از بابت قطر در پرينترهاي تيراژ پايين مانند HP 1102 نازكتر و در پرينتر HP 2035 به عنوان مثال ضخيمتر ميباشد.
علائم خرابي مگنت كارتريج
گوله شدن و فاسد شدن تونر ميتواند روي مگنت خش بيندازد به علاوه يك استهلاك طبيعي كه بعد از چند دور شارژ و استفاد مجدد از كارتريج شما مجبور خواهيد شد كارتريج را تعمير كرده و مگنت را تعويض كنيد. علائم خرابي مگنت و در واقع عوارض چاپي آن به اين حالتهاي بروز ميكند :
1- برگه پرينت شده خيلي كمرنگ است
2- خطوط سفيدي به شكل عمودي روي افتاده
3- ترام و متنهاي ضخيم يا كمرنگ و يا كمرنگ پر رنگ پرينت ميشوند
در صورت چاپ كمرنگ بعد از درام دومين قطعه كه احتمال ضعيف شدن و خرابي دارد مگنت در كارتريج پرينترهاي ليزري ميباشد.
ساختار و مواد تشكيل دهنده مگنت كارتريج
مگنت غلطک مغناطیسی دارای یک پوشش استوانهای توخالی است که از بعضی از مواد غیر مغناطیسی تشکیل شده است که در داخل آن یک آهنرباي دائمی وجود دارد. پوشش مگنت كارتريج از جنس برنج یا استیل و یا پلاستیک میباشد؛ اما در بیشتر مواقع از جنس آلومینیومی دارد.
براي جلوگيري از فرسايش سريع مگنت كارتريج آن را با مواد ديگري پوشش ميدهند كه هم در مقابل اكسيد شدن و هم در مقابل سايش دوام بيشتري داشته باشد.
مگنت كارتريج چه زماني بايد تعويض شود ؟
مگنت كارتريج با وجود اينكه پوشش بسيار قوي و محكمي دارد اما به تدريج نازك شده و لايه آلومينيومي آن بيرون ميزند شما ممكن است اين علائم را به شكل خط و خش روي مگنت كارتريج مشاهده كنيد؛ با زياد شدن اين خط و خشها قدرت مگنت كاهش پيدا كرده و تونر را به شكل يكنواخت جذب و انتقال نميدهد و باعث ميشود برگههاي پرينت شده كمرنگ شوند و خصوصاً برگه “Demo” در تست پرينتر براي همين منظور طراحي شده و شما در نمونههاي ترام دار (تمپلات مشكي) كچلي و كمرنگي مشاهده خواهيد كرد. اين دقيقاً همان زماني است كه مگنت كارتريج بايد تعويض شود.
خلاصه و جمع بندي
كارتريج پرينترهاي ليزري همانطور كه قبلاً گفتيم از 5 قطعه اصلي تشكيل شده كه حالت مصرفي و مستهلك شونده دارند :
1- درام
2- فوم رول
3- وايپر بليد
4- مگنت
5- داكتر بليد
كارتريج پرينتر ليزري براي چندين بار شارژ شدن طراحي نشده و در صورتي كه از سرويس ” شارژ كارتريج ” استفاده ميكنيد بايد در نظر داشته باشيد كه بعد از چند بار شارژ كردن قطعات داخل كارتريج مثل درام و در درجه بعد مگنت بايد تعويض شوند و با تعمير و نوسازي كارتريج چند بار ديگر هم ميتوانيد از كارتريج استفاده كنيد و در نهايت به نقطهاي ميرسيم كه كارتريج به دليل استهلاك و دفرمه شدن كاست بايد تعويض شود.