ماشين‌هاي اداري فرزين ارائه دهنده خدمات شارژ كارتريج در محل شما ، سرويس و تعميرات پرينترهاي روميزي ، فروش قطعات و مواد مصرفي در سراسر كرج

ماشين‌هاي اداري فرزين

تعمير كارتريج ليزري

در اين مقاله (Blog) قصد داريم توضيح دهيم منظور از تعمير كارتريج ليزري چيست؟ كارتريج پرينترهاي ليزري چه مشكلاتي پيدا مي‌كنند و اصلاً كارتريج پرينتر را به چه شكل مي‌توان تعمير و بازيابي كرد و مجدد استفاده كرد.  

اول از همه لازم است بگويم كه ” تعمير كارتريج ليزري ” كاري دقيق بوده و عيب‌يابي و تعمير كارتريج پرينتر بايد توسط فرد با تجربه صورت بگيرد. دليل اصلي من براي عنوان كردن اين مطلب حساسيت قطعات داخلي كارتريج و همچنين ظرافت در پيدا كردن ايرادهاي چاپي مي‌باشد. 

در صورتي كه تكنسين ايراد پرينتر را درست تشخيص ندهد با تعويض چند قطعه و سرويس بعضي از قطعات قادر نخواهد بود خروجي مناسبي از پرينتر براي شما بگيرد. پس مهم‌ترين مسأله در  ” تعمير كارتريج ليزري ” پيدا كردن مشكل بوده و در درجه بعد سرويس و تعويض قطعه يا قطعات مصرفي مي‌باشد. 

قطعات داخلي كارتريج پرينتر ليزري

با توجه به شكل زير مشاهده مي‌فرماييد كارتريج پرينتر ليزري شامل حداقل  5 قطعه اصلي مي‌باشد‌: 

مكانيسم كارتريج پرينت ليزري

قطعات اصلي كارتريج پرينتر ليزري اينها هستند : 

1- درام (استوانه آبي / سبز يا قهوه اي رنگ ) 

2- مگنت رولر (استوانه خاكستري فلزي) 

3- فوم رول (غلطك فلزي با روكش لاستيك) 

4- وايپر بليد (تيغه فلزي با روكش لاستيك / سيليكون 

5- داكتر بليد (تيغه باريك فلزي با روكش لاستيك / سيليكون 

عيب يابي و تعمير كارتريج ليزري

قطعات اصلي مورد نظر هر كدام اگر دچار صدمه فيزيكي و خراشيدگي باشند يا به دليل استهلاك رويه آن از بين رفته باشد و در بعضي مواقع حالت دفرمه پيدا كرده باشند آثاري بر روي برگه پرينتر شده خواهند داشت. 

ايرادات متداول كه براي شما ممكن است پيش بيايد : 

1- برگه به شكل كامل سياه چاپ مي‌شود 

2- برگه كاملاً سفيد چاپ مي‌شود 

3- برگه بسيار كم رنگ چاپ شده و وسط كاغذ كمرنگ تر است 

4- لكه هاي (حالت شن و باد) روي برگه پرينت مشاهده مي‌شود 

5- لبه ي كاغذ كاملاً سياه مي‌شود 

6- چاپ اشكال مبهم بر روي برگه ها 

7- برگه پرينت شده حالت تار داره و شفاف نيست 

8- لكه هاي سياه روي برگه مي افتد و از كارتريج به شدت تونر بيرون ميريزد 

9- برگه دقيقاً زير كارتريج گير مي‌كند 

10- پرينتر كارتريج را تشخيص نمي‌دهد و چاپ را آغاز نمي‌كند 

11- برگه پرينت شده داراي زمينه كمرنگ خاكستري مي‌باشد 

12- برگه هاي پرينت شده داراي تكرار پرينت / تكرار تصوير هستند 

و …… 

1- خرابي درام و تعمير كارتريج ليزري با تعويض درام

درام در كارتريج‌ پرينترهاي ليزري بسيار در معرض خرابي قرار دارد؛ در صورتي كه شيء خارجي مانند سوزن و … وارد پرينتر شود اولين قطعه‌اي كه به آن آسيب مي‌زند درام كارتريج است كه باعث مي‌شود بخشي از پوشش درام از بين برود و عين ناحيه‌اي كه خراشيده شده لكه سياه روي برگه پرينت شده مشاهده خواهيد كرد. 

از ديگر مشكلاتي كه به دليل استهلاك و ضعيف شدن درام اتفاق مي‌افتد اين است كه برگه پرينت شده كمرنگ يا تار مي‌باشد. 

در موارد بالا به گير كردن كاغذ زير كارتريج اشاره كردم خيلي از مواقع بعد از شارژ كارتريج خوب بسته نمي‌شود يا به هر دليلي يك تكه از زائده‌هاي كاست كارتريج به دليل ضربه يا در حين بيرون كشيدن كارتريج مي‌شكند. اين مسئله باعث مي‌شود كارتريج به خوبي در پرينتر جا نرود و در صورتي كه اين اتفاق بيفتد يا پرينتر كلاً كارتريج را نمي‌شناسد، يا مي‌شناسد ولي فرآيند پرينت را به درستي نمي‌تواند انجام دهد و باعث گير كاغذ مي‌شود. 

در صورتي كه كارتريج خوب جمع نشده باشد و درام قفل شده باشد پرينتر شما چاپ نخواهد كرد و برگه‌ها زير كارتريج و سفيد باقي مي‌ماند. 

2- خرابي مگنت كارتريج و عوارض آن در برگه‌هاي چاپي

در صورتي كه مگنت به دليل ضربه شكسته باشد يا رويه آن خراشيده شده باشد ممكن است با مشكلاتي از قبيل چاپ كاملاً سفيد يعني هيچي روي برگه پرينت نمي‌شود و يا لكه‌هايي روي برگه بيفتد. مستهلك شدن مگنت باعث مي‌شود تونر را به خوبي از مخزن بيرون نكشد و برگه‌ها به شدت كمرنگ پرينت شوند. 

3- وايپر بليد و علائم خرابي

در فرآيند عيب‌يابي و تعمير كارتريج ليزري بسياري از مواقع برگه پرينت شده زمينه خاكستري دارد يعني كاملاً چاپ صورت گرفته ولي يك زمينه اضافي در برگه وجود دارد يا در بخش‌هايي از برگه پرينت شده خط‌هاي عمودي افتاده كه اينها مي‌تواند به دليل فرسايش ، سفت شدن يا پاره شدن بليد باشد و در صورت بروز اين مشكلات بايد وايپر بليد را تعويض كرد. 

وايپر بليد

تصوير بالا دو نوع وايپر بليد را نشان مي‌دهد. در صورتي كه وايپر بليد خيلي كهنه شده باشد سيليكون (لاستيك) سر تيغه به زردي متمايل مي‌شود و اگر مشاهده كرديد تيغه وايپر بليد سفت شده ، زرد شده يا علائم پارگي روي آن است براي تعمير كارتريج ليزري بايد اين قطعه حساس را تعويض كنيد. 

وظيفه بليد تميز كردن درام مي‌باشد و در صورتي كه اين كار خوب انجام نشود برگه‌ها ” تميز ” پرينت نمي‌شوند. ديده شده كاربران كارتريج را بارها بيرون مي‌كشند و با دستمال تميز مي‌كنند! اين كار جوابگو نيست و اين فرآيند بايد اتوماتيك صورت بگيرد. اگر كارتريج شما مشكل تونر ريزي دارد يا به هر شكل درام تميز نمي‌شود كارتريج بايد تعمير شود و بهتر است آن را به مراكز شارژ كارتريج و تعميرات پرينتر ببريد. 

4- خرابي فوم در كارتريج پرينترهاي ليزري

نقش فوم رول خنثي كردن درام مي‌باشد و در صورتي كه يك فاصله (Gap) بين فوم رول و درام بيفتد حالا به دليل شارژ كارتريج غير اصولي يا شكستن پايه‌ها قرارگيري فوم رول، درست عمل نكردن فنرهاي زير فوم رول يا حتي دفرمه شدن كاست كارتريج شما با پديده ” برگه كاملاً سياه ” روبرو خواهيد شد. 

البته برگه كاملاً سياه ممكن است به دليل قطع شدن اتصالات كارتريج هم اتفاق بيفتد ولي در كل يكي از دلايل متداول مشكل در قطعه فوم رول كارتريج مي‌باشد. از بين رفتن رويه لاستيكي فوم رول و افتادن خط و خش روي فوم رول مي‌تواند باعث تكرار تصوير يا عدم كيفيت مناسب در پرينت شود. 

5- خرابي داكتر بليد و مشكلات ناشي از آن

اگر داكتر بليد خراب شود چه اتفاقي خواهد افتاد ؟ اين مشكل زياد اتفاق نمي‌افتد اما در صورتي كه داكتر بليد خاصيت خود را از دست داده باشد يا سيل كناري مگنت تا شده يا پاره شده باشد شما با مشكل تونرريزي مواجه خواهيد شد. 

راه حل : داكتر بليد / سيل را تعويض كنيد / در بعضي مواقع مي‌توان مخزن كارتريج را تعويض كرد. 

البته تونر ريزي دلايل ديگري هم دارد و يك دليل متداول آن مي‌تواند پر شدن مخزن تونر ضايعات باشد. 

خلاصه فرآيند تعمير كارتريج ليزري

تعمير كارتريج و تعويض قطعات مصرفي از عواملي است كه كاربران بسياري از مواقع با آن مشكل پيدا مي‌كنند و تصور مي‌كنند كارتريج را مي‌توان براي هميشه شارژ كرد و استفاده كرد و تمامي فعالان در صنف ماشين‌هاي اداري مي‌دانند اين غير ممكن است ! 

اگر انتخاب شما بين ” خريد كارتريج يا ” شارژ كارتريج ” گزينه دوم بوده پس خودتان را آماده كنيد براي اينكه در صورت بروز مشكلات چاپي كارتريج پرينترهاي خود را عيب‌يابي و تعمير كنيد. 

همانطور كه در ابتداي مقاله هم گفتم فرآيند عيب‌يابي و تعمير نياز به تجربه و دانش فني مي‌باشد و در صورتي كه كسي نتواند مشكل را تشخيص بدهد نمي‌تواند تعمير كارتريج ليزري را به درستي انجام دهد. 

دیدگاهتان را بنویسید