
تصوير بالا نمونه اي از مشكل پرينت كمرنگ توسط پرينتر ليزريست. مسئلهاي كه براي كاربران پرينترهاي روميزي بارها و بارها اتفاق ميافتد و باعث ناراحتي ميشود. اما علت كمرنگ پرينت گرفتن چيست ؟ اينجا ميخواهيم به چند دليل و راهحلهاي آن بپردازيم. با ما همراه باشيد.

يكي از دلايل متداول كه از همه سادهتر هست قرار داشتن پرينتر در حالت economode در پرينترهاي اچ پي يا economic print در پرينترها سامسونگ و … ميباشد. در اين حالت پرينتر براي صرفهجويي در مصرف تونر صفحه چاپي را تا 50% كمرنگ ميكند كه براي چك پرينت مناسب است ولي اگر پرينتر شما در حالت پيشفرض روي اين مد باشد همهي برگهها را كمرنگ چاپ ميكند براي برطرف كردن اين مشكل به تنظيمات پرينتر ويندوز برويد و تيك مربوط به اين گزينه را برداريد. در صورت لزوم هر دفعه كه بخواهيم چك پرينت بگيريد ميتوانيد همان لحظه آن را فعال كنيد.
چاپ كمرنگ در پرينترهاي سري جديد اچ پي HP مانند MFP M28 و ...
در پرينترهاي جديد اچ پي به عنوان مثال پرينتر hp MFP M28 يا M15 , …. در منوي پرينت و تنظيمات گزينه dpi و كيفيت پرينت گاهاً وجود ندارد و در صورتي كه پرينت شما كمرنگ چاپ ميكند يا به هر دليل (مثلاً چاپ روي كالك) ميخواهيد درصد رنگ بالاتر بروند (Density) بهتر است درايور Full Version اصلي را نصب كرده و از نرمافزار پرينتر به منوي Tool Box رفته و سپس در بخش System / Setup درجه رنگ را بالا ببريد كه معولاً Density پنج درجه دارد كه به طور معمول روي 3 تنظيم شده است و شما ميتوانيد آن را روي 5 (حالت تيره / Dark) بگذاريد. ممكن است قبلاً دستكاري شده و روي حالت 1 (لايت / Light) قرار گرفته باشد و خود اين مسئله باعث چاپ كمرنگ شود.
كمرنگي به خاطر تونر شارژ بي كيفيت
واقعيت اين است كه تونرهاي موجود در بازار هميشه خوب نيستند. تجربه به ما ثابت كرده كه يك كارتريج كه بارها هم شارژ شده با يك تونر خوب به مراتب پررنگتر و بهتر چاپ ميكند. پس در انتخاب تونر دقت كنيد يا اگر تجربه لازم را نداريد به مراكزي مراجعه كنيد كه از مواد اوليه مناسب براي شارژ كارتريج استفاده ميكنند. يكي از علتهاي رايج كمرنگ پرينتر گرفتن استفاده از تونر شارژ بيكيفيت ميباشد.
چاپ كمرنگ به علت مستهلك شدن قطعات مصرفي
چاپ كمرنگ به علت ضعيف شدن درام
در فرآيند ارزيابي علت كمرنگ پرينت گرفتن به قطعات مصرفي ميرسيم. درام كه به دو شكل روي پرينترها موجود است عمدتاٌ به شكل متصل به مخزن تونر يك قطعه مصرفي ميباشد كه به مرور خاصيت خود را از دست داده و حساسيت و كيفيت پرينت اوليه را از دست ميدهد و نشانه معمول آن كمرنگ پرينت گرفتن ميباشد.
پيشنهاد ما معمولاٌ اين است كه دفعه اول كه كارتريجهاي سبك hp85 / hp35 و امثال آن را براي شارژ ميآوريد درام كارتريج را تعويض نماييد چون معمولاٌ تونر شارژ با درام موجود روي كارتريج همخواني ندارد و باعث كمرنگ پرينت گرفتن ميشود.
اما در مورد hp05/ hp26 ، hp12a و امثال آن اين قضيه الزامي نيست و درام موجود روي كارتريج با تونر شارژ به خوبي كار ميكند كه بيشتر به دليل مگنت قويتر اين دسته از كارتريجها ميباشد.

چاپ كمرنگ به علت ضعيف شدن مگنت (رول مغناطيسي)
بعد از درام عمده دليل كمرنگ چاپ كردن پرينتر به علت ضعيف شدن مگنت يا شكستن آن ميباشد. اين مسئله تقريباٌ در مورد همه مدل كارتريجهاي ليزري اتفاق ميافتد و پس از چند دور شارژ شدن مگنت ضعيف شده و تونر را به خوبي منتقل نميكند كه نتيجه آن كمرنگ چاپ شدن برگهها خواهد بود.

چاپ كمرنگ به خاطر دفرمه شدن كاست كارتريج
دفرمه شدن و مستهلك شدن كاست كارتريج اكثر مواقع تير خلاص را ميزند. چون اصولاٌ مقرون به صرفه نيست كه كل كارتريج را منهدم كنيد يا از يك كارتريج اسقاطي ديگر براي بازيابي اين كارتريج كمك بگيريد. در واقع اين كار امكانپذير هست ولي در صورت لزوم هم بايد توسط يك متخصص باحوصله و باتجربه صورت بگيرد.
پيشنهاد ما در صورتي كه تمام مراحل بالا را طي كرديد و باز هم پرينتر شما كمرنگ چاپ ميكرد و به گزينه كاست كارتريج رسيديد اين است كه كارتريج را تعويض كنيد !
سعي كنيد از يك متخصص مشاوره بگيريد يا پرينتر خود را در صورت كمرنگ پرينت گرفتن يا حداقل كارتريج آن را به همراه نمونه پرينت به مراكزي كه شارژ و سرويسهاي پرينتر را انجام ميدهند ببريد و كار را سادهتر انجام دهيد.
جمع بندي
چاپ كمرنگ عمدتاً در پرينترهاي ليزري موضوعيت پيدا ميكند اما در پرينترهاي جوهرافشان هم گاهاً تنظيمات پرينتر در بخش Quality (كيفيت چاپ) روي حالت Draft (پيش نويس) قرار ميگيرد و اين مسئله خود باعث چاپ كمرنگ تر ميشود. در اين مطلب سعي كرديم به بعضي از دلايل متداول چاپ كمرنگ خصوصاً در پرينترهاي ليزري روميزي اشاره كنيم و دلايل چاپ كمرنگ را هم مرور كرديم.
در صورتي كه موفق به رفع مشكل “چاپ كمرنگ” نشديد با ما تماس بگيريد و مسئله را در ميان بگذاريد.