تست كارتريج و تشخيص كيفيت يا احياناً خرابي و ايرادات كارتريج كار نسبتاً ساده اما بسيار كارآمدي براي كاربران پرينترهاي روميزي خواهد بود. اگر ميخواهيد متوجه شويد كيفيت خروجي پرينتر شما در چه وضعيتي قرار دارد بايد يك تست كارتريج دقيق انجام دهيد. اما چگونه ؟
خيلي از پرينترها مانند hp 2035 يك دكمه روي پنل دستگاه دارند كه با فشردن آن دستگاه Demo چاپ ميكند. با چاپ شدن Demo در واقع كارتريج به خوبي تست ميشود چون در نمونه چاپي تمپلات (رنگ خالص مشكي) و همچنين طيفهاي خاكستري و نوشتههاي ريز و درشت وجود دارند و شما دقيقاً ميتوانيد تشخيص دهيد پرينتر شما در چه وضعيتي است و كارتريج شما به خوبي با اين كار تست ميشود.
نحوه گرفتن تست كارتريج در پرينترهايي كه دكمه Demo ندارند
اكثر پرينترهاي اچ پي و كانن به عنوان مثال hp 1102 يا canon 6030 و …. با 5 بار باز و بسته كردن درب كارتريج (درب بالايي دستگاه) يك برگه شامل خطوط افقي چاپ ميكنند كه اگر كمي دقت كنيد تست كارتريج و كيفيت چاپي به خوبي در اين برگه انجام شده است و اگر كارتريج يا به طور كل پرينتر ضعف (كمرنگي) داشته باشد، سايه بزند، زمينه بيندازد و …. به خوبي مشخص خواهد شد.
بررسي ايرادات چاپي در تست كارتريج
اول برسي ايرادات در تست كارتريج اين را بگويم كه همه ايرادات و مشكلات چاپي براي كارتريج نيست. يكسري مشكلات در چاپ مربوط به بخش فيوزينگ پرينترهاي ليزري ميباشد كه در صورت اختلال تونر به خوبي روي كاغذ تثبيت نميشود و باعث تاري نوشته و كاهش كيفيت ميشود. اما در مجموع ايرادات چاپي در تست كارتريج به اين شكل است :
1- كارتريج تونر دارد اما چاپ كمرنگ است = ضعيف شدن درام
2- افتادن خطوط عمودي سفيد = مشكل مگنت
3- كنار كاغذ سياه ميشود = پر شدن مخزن تونر مازاد (سطل آشغال كارتريج)
4- كمرنگ و پر رنگ شدن چاپ به شكلي كه در صفحه چند بار تكرار شود (ضعف درام يا مگنت)
5- صفحه كامل سياه (قطعي در فوم)
6- صفحه كامل سفيد اتصالات w شكل پرينتر به كارتريج / اختلال ليزر
7- چاپ زمينه دار = تونر نامرغوب / خراب شدن بليد
8- تونر ريزي شديد = داكتر بليد / دفرمه شدن قاب كارتريج
9- افتادن نقطه و خط در تست كارتريج = خراش افتادن درام
10- افتادن اشكال عجيب و غرب در برگه تست = قطعي اتصالات و مشكل درام / مشكل برد فرمتر پرينتر